E200 — Sorbīnskābe
Pārtikas piedeva E200 Sorbīnskābe ir sintētisks konservants bezkrāsainu kristālu vai balta pulvera veidā, kam ir viegla raksturīga smaka. Sākotnēji piedevu ieguva no pīlādžu sulas, bet pašlaik to iegūst, kondensējot ketēnu un krotonisko aldehīdu, izmantojot skābes katalizatorus.
Ietekme uz veselību
Saprātīgas sorbīnskābes devas palielina imunitāti un attīra ķermeni, labvēlīgi ietekmē vispārējo ķermeņa stāvokli.
Kur tо izmanto
Šī piedeva darbojas kā konservants, kavējot rauga un pelējuma augšanu. Tajā pašā laikā tā ļauj baktērijām darboties, piemēram, tādos produktos kā kausēti un nepārstrādāti sieri.
Piedevu var atrast konditorejas izstrādājumos, sieros, deserta mērcēs, raudzētos piena produktos (piemēram, jogurtos), citrusaugļu sulās, bezalkoholiskos dzērienos, picās (īpaši saldētās), zupu koncentrātos, vīnos un sidros.
Pārtikas piedevas E200 raksturojums:
Vielas nosaukums | Sorbīnskābe |
Vielas nosaukums angļu valodā | Sorbic acid |
Vielas alternatīvie nosaukumi | Food additive E200, Hexa-2,4-dienoic acid, 2,4-hexadienoic acid, 1,3-pentadiene-1-carboxylic acid |
Kategorija | Konservanti |
Pārtikas piedevas bīstamība | |
Vielas maksimālā diennakts deva uz 1 kg ķermeņa svara | nav definēta |