E270 — Pienskābe
Pārtikas piedeva E270 Pienskābe ir dabīgs konservants dzidra šķidruma formā ar specifisku garšu. Viela dabiski veidojas organismā glikozes sadalīšanās laikā. Rūpnieciskā mērogā pienskābe ir gala produkts cukura pārstrādei, ko veic Lactobacillus laktobacilli piena produktu fermentācijas laikā.
Ietekme uz veselību
Zinātnieki šo uztura bagātinātāju vienbalsīgi attiecina uz veselībai uzturēšanai nepieciešamo lietderīgo vielu grupu. Tā pārpalikums bez bojājumiem tiek izvadīts caur urīnceļu sistēmu.
Kur tо izmanto
Piedevu izmanto kā antiseptisku līdzekli siera, jogurta, kefīra un citu piena produktu ražošanā, novēršot nevēlamus fermentācijas procesus. Turklāt pienskābi var atrast eļļas un tauku ražošanā, gaļas pārstrādes un konservēšanas uzņēmumos.
Pārtikas piedevas E270 raksturojums:
Vielas nosaukums | Pienskābe |
Vielas nosaukums angļu valodā | Lactic acid |
Vielas alternatīvie nosaukumi | Food additive E270, Aacidum lacticum, Aaethylidenmilchsaeure, Ethylidene lactic acid, 1-hydroxyethane carboxylic acid, Alpha-hydroxypropanoic acid, Lactovagan, Milk acid, Propel, Tonsillosan |
Kategorija | Konservanti |
Pārtikas piedevas bīstamība | |
Vielas maksimālā diennakts deva uz 1 kg ķermeņa svara | nav definēta |