E264 — Amonija acetāts

Pārtikas piedeva E264 Amonija acetāts ir sintētisks konservants baltu kristālu formā, kam ir laba higroskopitāte un tas viegli šķīst ūdenī un spirtos. Piedevu iegūst, amonija karbonātam vai amonjakam reaģējot ar etiķskābi.
Ietekme uz veselību
Jebkurai konservanta devai tiešā saskarē ar ādu vai ķermeņa gļotādu, notiek spēcīgs vietējs kairinājums, dedzināšana un pat ķīmisks apdegums. Konservanta lietošana kopā ar pārtiku var izraisīt alerģiskas reakcijas, bet pārmērīgas piedevas devas rada neatgriezeniskas negatīvas sekas organismā.
Kur tо izmanto
Pārtikas rūpniecībā konservantu izmanto, lai apturētu baktēriju un sēnīšu attīstību pārtikā, kā arī kā dažādu vīnu nogatavināšanas regulatoru. Biežāk šo piedevu izmanto farmācijas un ķīmiskajā rūpniecībā.
Pārtikas piedevas E264 raksturojums:
Vielas nosaukums | Amonija acetāts |
Vielas nosaukums angļu valodā | Ammonium acetate |
Vielas alternatīvie nosaukumi | Food additive E264, Acetic acid ammonium salt |
Kategorija | Konservanti |
Pārtikas piedevas bīstamība |
![]() |
Vielas maksimālā diennakts deva uz 1 kg ķermeņa svara | nav definēta |