MazaCena.lv » Pārtikas piedevas » E100-E199 » E101 – Riboflavīns

E101 – Riboflavīns

Pārtikas piedeva E101 riboflavīns ir vissvarīgākais no vitamīniem, kas ir enzīms vairākiem katalītiskiem procesiem, kuros iesaistīti fermenti. Parastiem cilvēkiem šī pārtikas piedeva ir pazīstams kā B2 vitamīns, kas viela dzeltenā krāsā un ar rūgtu garšu.

Pastāv 2 riboflavīnu formas:

  • E101i – tīrs riboflavīns;
  • E101ii – riboflavīna 5-fosfāta nātrija sāls.

Ietekme uz veselību

B2 vitamīns ir nepieciešams veselīgai ādai, matiem un nagiem, kā arī vairogdziedzera darbības uzturēšanai. Vitamīna deficīts var izraisīt tādas slimības kā stomatīts, glosīts, redzes pasliktināšanās, muskuļu vājums. Riboflavīni ir absolūti droši, un tādēļ, ka tiem ir zema šķīdība ūdenī to pārmērīga lietošana nerada negatīvu ietekmi uz organismu.

Kur tо izmanto

Galvenie riboflavīnu pielietojumi ir pārtikas rūpniecībā kā krāsviela un medicīnā, lai kompensētu B2 vitamīna deficītu. Bieži vien piedevu E101 var atrast maizē, zemesriekstu sviestā, bērnu pārtikā un brokastu pārslās. Robeoflavīns dabīgajā formā dominē dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielu produktos: gaļā, pienā, aknās, mājputnu gaļā, zivīs, olās u.c.

Pārtikas piedevas E101 raksturojums:

Vielas nosaukumsRiboflavīns
Vielas nosaukums angļu valodāRiboflavin
Vielas alternatīvie nosaukumiRiboflavin 5'-phosphate ester monosodium salt, Vitamin B2 phosphate ester monosodium salt, Lactoflavin, Vitamin B2, 7,8- dimethyl-10-ribitylisoalloxazine
Kategorijakrāsvielas
Pārtikas piedevas bīstamība
Vielas maksimālā diennakts deva uz 1 kg ķermeņa svara0,5 mg uz katru kg svara

Pārtikas piedevas E101 atļaujas un aizliegumi

Eiropas Savienība
Atļauts
ASV
Atļauts
Krievija
Atļauts
Austrālija
Atļauts
Kanāda
Atļauts

Mediju materiāli

Vērtējums:
(0)
0 komentāru
Pieslēgties ar
Pieslēgties ar Vkontakte
Pieslēgties ar OK.ru
Pieslēgties ar Facebook
Pieslēgties ar Google
Pieslēgties ar Yandex
vai